Podologisch onderzoek

Voeten zijn voor ons lichaam heel belangrijk ,problemen met de voeten kunnen leiden tot klachten in andere delen van het lichaam, zoals de knieën, heupen en onderrug. De voeten zijn als het ware de fundering van ons lichaam en als er iets mis is met de fundering, dan heeft dit gevolgen voor alle bovenliggende structuren.

Daarom voeren we podologisch onderzoek uit, waarbij we de voet en de invloed hiervan op andere delen van het lichaam in kaart brengen. Het onderzoek kan worden uitgevoerd om een bestaande pathologie en de oorzaak ervan te identificeren, maar kan ook worden gebruikt voor (sport)preventie.

Dit onderzoek begint altijd met een vraaggesprek, waarbij we uw klachten, geschiedenis en activiteiten in kaart brengen. Op basis hiervan voeren we een specifiek klacht onderzoek uit, waarbij we kijken wat er misgaat door middel van palpaties, spiertesten, spierlengtetesten en andere technieken.

het specifieke onderzoek volgt er een biomechanisch onderzoek, waarbij de voet en de impact op de knieën, heupen en rug volledig worden gemeten. De metingen vinden plaats in onbelaste (liggende), belaste (staande) en dynamische (via ganganalyse) situaties.

Op basis van deze bevindingen wordt bepaald wat er gedaan kan worden voor uw voeten. De resultaten van het onderzoek worden samen besproken en er kan een behandelplan worden opgesteld. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit zooltherapie, siliconetherapie, schoenadvies, doorverwijzing etc.

nood aan podologisch onderzoek? 

Heeft u last van voet-, enkel- of andere lichamelijke klachten? Overweeg dan eens een podologisch onderzoek bij Podopunt Podologie Praktijk. Dan kunnen wij u waarschijnlijk helpen bij het voorkomen en behandelen van klachten. Aarzel niet om ons te contacteren. 

Voetverzorging

Podologische voetverzorging (medische voetverzorging in de volksmond) concentreert zich vooral op medische klachten. Denk maar aan het verwijderen van eksterogen, ingroeinagels, eeltvorming etc.