Voetverzorging

Podologische voetverzorging ( Medische pedicure in de volksmond) concentreert zich vooral op medische klachten. Denk maar aan het verwijderen van eksterogen, ingroeinagels, eeltvorming etc. Naast het behandelen van deze klachten kunnen ook specifieke technieken worden uitgevoerd om de oorzaak van het probleem aan te pakken. Bv. Het aan maken van een nagelbeugel bij ingroei of het drukvrij leggen van een eksteroog.

Nagelbeugel

Bij terugkerende ingroei of druk onder de nagelplaat kan een nagelbeugel een effectieve oplossing zijn. Deze techniek zorgt ervoor dat een te kromme nagel recht wordt getrokken door middel van een op maat gemaakte beugel die spanning uitoefent. Hierdoor krijgt de nagel geleidelijk een rechtere vorm. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een nagelbeugel en de prijs hiervan? Raadpleeg dan onze prijslijst of neem contact op met Podopunt Podologie Praktijk.

Siliconen therapie

Siliconen kunnen op verschillende manieren worden toegepast. Ze worden vaak gebruikt om klachten te verhelpen. Zo kan bijvoorbeeld een verhoogde druk bij klauwtenen leiden tot een eksteroog, maar deze druk kan worden weggewerkt met een corrigerende siliconen. Deze siliconen zorgen ervoor dat de klauwtenen of hamertenen stabiliseert of verbeterd. Het is echter belangrijk om op te merken dat deze methode alleen effectief is als de teenstand nog niet zo ver gevorderd is dat de gewrichten vastzitten.

Daarnaast kan ook een beschermende siliconen worden aangemaakt. Het doel hiervan is om gebieden met druk en wrijving te ontlasten, bijvoorbeeld om eksterogen of likdoorns te voorkomen. In dit geval wordt vooral gewerkt aan het optimaliseren van het comfort en het verminderen van druk en wrijving.

Dergelijke technieken worden vaak gecombineerd met schoenadvies en indien nodig met zooltherapie.

Preventieve verzorging voorkomt klachten

Wist je dat voetgerelateerde klachten bij alle leeftijden en in alle vormen kunnen voorkomen? Of je nu last hebt van huid- en nagelproblemen of problemen door een foutieve voetstatiek, Podopunt kan je helpen. Onze podologen zijn experts in het onderzoeken, behandelen en voorkomen van voetklachten en stellen alles in het werk om jouw voeten gezond te houden.

Voor wie?

Voet gerelateerde klachten die door een podoloog worden behandeld kunnen bij alle leeftijden en in alle vormen voorkomen. Gaande van klachten aan huid en nagel tot problemen door een foutieve voetstatiek.

Onze andere diensten

Onderzoek

In het podologisch onderzoek wordt de voet en zijn invloed hiervan op bovengelegen gebieden uitgespit. Zo kan een foutieve voetstand onder meer zorgen voor knie, heup en onderrugklachten.