Zooltherapie

Een podologische zool (of inlegzool in de volksmond) wordt altijd voorafgegaan door een uitgebreid podologische onderzoek. Hierdoor kan perfect in kaart worden gebracht hoe de zool opgebouwd moet worden. Daarnaast wordt er ook rekening gehouden met persoonlijke behoeftes, activiteit en omgevingsfactoren.

Zolen worden altijd op maat gemaakt aan de hand van een 3D-scan. De wachttijd op de zolen bedraagt maximum 2 weken en korter bij dringende klachten.

Zolen worden binnen de praktijk getekend, afgewerkt en afgeleverd. Zo kan u de zolen ter plekke komen halen en worden ze op het moment zelf bijgewerkt naar pasvorm van uw (door de podoloog goedgekeurde)  schoen.

Bestaande zolen vervangen

Onze podologe kan je helpen bij het vernieuwen van bestaande schoenzolen. We beginnen met een grondige analyse van je voeten en de huidige staat van je schoenzolen. Op basis hiervan kunnen we vervolgens de nodige aanpassingen doen om ervoor te zorgen dat je schoenzolen weer perfect aansluiten bij de behoeften van je voeten.

Podologische zolen zijn niet zomaar zolen

Het op maat maken van schoenzolen begint bij een grondige analyse van je voeten. Onze podologen gebruiken verschillende technieken en meetinstrumenten om de anatomie van je voeten te onderzoeken en eventuele afwijkingen of problemen op te sporen. Op basis van deze analyse kunnen we vervolgens op maat gemaakte schoenzolen maken die perfect aansluiten bij de behoeften van jouw voeten.

Voetverzorging

Podologische voetverzorging (medische voetverzorging in de volksmond) concentreert zich vooral op medische klachten. Denk maar aan het verwijderen van eksterogen, ingroeinagels, eeltvorming etc.

Onderzoek

In het podologisch onderzoek wordt de voet en zijn invloed hiervan op bovengelegen gebieden uitgespit. Zo kan een foutieve voetstand onder meer zorgen voor knie, heup en onderrugklachten.