Reuma patiënten

Reuma is een groep van systeemaandoeningen waarbij het lichaam zijn eigen structuren aanvalt. Naast de bekende reumatoïde artritis zijn er ook andere soorten, zoals jicht, de ziekte van Bechterew en psoriasis.

Bij de klassieke reumatoïde artritis gaan pijnlijke gewrichten en standsafwijkingen vaak gepaard met een ver gevorderd stadium van de aandoening. Binnen de podologie kunnen verschillende hulpmiddelen worden aangeboden om comfort te bieden voor deze gewrichten, zoals podologische zolen of silicone ortheses.

Bij jicht, Bechterew en psoriasis is het van groot belang om de aandoening tijdig op te sporen en gepast advies te geven. Het advies is altijd afgestemd op de specifieke klachten om u zo goed mogelijk te helpen.

Voetverzorging

Podologische voetverzorging (medische voetverzorging in de volksmond) concentreert zich vooral op medische klachten. Denk maar aan het verwijderen van eksterogen, ingroeinagels, eeltvorming etc.

Onderzoek

In het podologisch onderzoek wordt de voet en zijn invloed hiervan op bovengelegen gebieden uitgespit. Zo kan een foutieve voetstand onder meer zorgen voor knie, heup en onderrugklachten.