Kinderen

Een kindervoet krijgt heel wat te verduren door een snelle groei en vele nieuwe activiteiten. Het is dan ook van belang om ze in een zo optimaal mogelijke omgeving te laten evolueren tot een volgroeide voet. Een goeie schoen met de juiste lengte en breedte is een must! Daarnaast is blootvoets lopen een aanrader om motoriek en voetspieren te versterken. Dit om de kans op voetafwijkingen in de toekomst te minimaliseren.

In bepaalde fases van de evolutie zijn platvoetjes en x-kieën normaal. Na een 6-7 jaar gaat de voeten stabiliseren en kan er een duidelijk beeld worden geschetst over de statiek. 

Daarom zijn zolen aangeraden vanaf 7 jaar. bij kinderen die jonger zijn kan dit  bij klachten.  Een zool kan preventief voetstatiek corrigeren en verbeteren. Dit zal er voor zorgen dat zij in de toekomst minder klachten ontwikkelen in voet, knie en heup.

Voetverzorging

Podologische voetverzorging (medische voetverzorging in de volksmond) concentreert zich vooral op medische klachten. Denk maar aan het verwijderen van eksterogen, ingroeinagels, eeltvorming etc.

Onderzoek

In het podologisch onderzoek wordt de voet en zijn invloed hiervan op bovengelegen gebieden uitgespit. Zo kan een foutieve voetstand onder meer zorgen voor knie, heup en onderrugklachten.