Sporters

Blessurepreventie en - herstel zijn heel belangrijk in functie van trainingsopbouw en prestatie. Een podologisch onderzoek met aanvullende specifieke testing kan een beeld geven wat de risico’s zijn op klachten of wat het oorzakelijke verband is tussen voetstatiek en klacht.

Tijdens dit onderzoek wordt eerst en vooral uw sport en klacht tot in de diepte bevraagd. Afhankelijk hiervan zal naast het gewone onderzoek aanvullende testen worden uitgevoerd. Dit kan bestaan uit spiertesten, spierlengte testen, sport specifieke bewegingsanalyse en gang of loopanalyse. ( zie foto hieronder van de loopanalyse zonder zolen)

Afhankelijk van het algemeen en sport specifieke onderzoek kan er aangepast sport-, schoen-of rekadvies worden aangeraden. Maar ook een podologische zool of doorverwijzing kan effectief zijn. Dit gaat in alle tijden in samenspraak met uw huisarts. Om u zo goed mogelijke zorgen aan te bieden volgde ik al enkele bijscholen rond sportpodologie.

 

Kan een afbeelding zijn van schoeisel en binnenGeen fotobeschrijving beschikbaar.

Voetverzorging

Podologische voetverzorging (medische voetverzorging in de volksmond) concentreert zich vooral op medische klachten. Denk maar aan het verwijderen van eksterogen, ingroeinagels, eeltvorming etc.

Onderzoek

In het podologisch onderzoek wordt de voet en zijn invloed hiervan op bovengelegen gebieden uitgespit. Zo kan een foutieve voetstand onder meer zorgen voor knie, heup en onderrugklachten.